Eerst en vooral een woordje uitleg over de naam.
S..BAR staat voor soep, sla en sauzen. Met sausen bedoelen we pasta's, karbonades en stoofpotjes.
Het idee om een soepbar te beginnen is eigenlijk 6 jaar geleden ontstaan, maar toen kon de chef door zijn toenmalige functie als bedrijfsleider, het idee niet realiseren. Toen hij na een jaar in een spiritueel centrum in Spanje als vegetarische kok had gewerkt kwam hij terug en lagen alle wegen open om het project S..BAR uit te werken. Alleen was toen de eerste soepbar geopend in Gent. Merelbeke geeft een enorm groot bedrijvencomplex, dus daar zo dicht mogelijk gevestigd zijn, was een must.
Als een wonder kwam er een pand vrij en op 1 mei 2003 konden de werken beginnen. De chef heeft alles zelf gedaan en op 23 juni opende S..BAR zijn deuren. Traag maar zeker raakte de S..BAR gekend als een leuke, jonge zaak met een eerlijke, verse en betaalbare keuken.
Al snel bleek de spaghetti bolognese een topper. Op de suggesties vindt u eigenzinnige combinaties van stoofpotjes tot een lekkere, sappige kogelbiefstuk.
Er wordt alleen gewerkt met producten van eerste kwaliteit.